Home » Concerte

Lacul Lebedelor la Opera Nationala Timisoara

2 January 2012 No Comment
Puteti sustine acest articol pe Google, click +1

Miercuri
25 Ianuarie 2012
Ora 19:00

Ansamblul de balet a Teatrului municipal din Kiev este un colectiv vestit in intreaga lume. A fost fondat in 1980 de celebrul coregraf din fosta URSS, Vahtang Vronskii, sub titlul “BALETUL CLASIC DIN KIEV”. In anii 1989-2005 colectivul a fost condus de marele maestru al baletuliui ucrainean, laureat a premiului Vatlav Nejinsky I al Academiei franceze de dans, laureat al diferitor concursuri internationale de balet, artist a poporului din URSS, Valerii Covtun (1944-2005). Din 2005 maestru de balet al trupei este Victor Litvinov.

Principala directie a activitatii artistice este indreptata spre popularizarea si pastrarea celor mai faimoase balete clasice si crearea noilor productii.

In repertoriul colectivului sint mai mult de 30 de balete, si diferite programe de concert, cum ar fi Lacul Lebedelor, in versiunea maestrului V. Kovtun, Spargatorul de nuci, Frumoasa din padurea adormita de P.Ceaikovski, Giselle de A. Adam, La Baiyadere, Don Quijote, de L. Minkus, Cenusereasa, Romeo si Julieta de S. Prokofiev, Bolero de Ravel, Spartacus de A. Haciaturean, Carmen-suite de J. Beze, Carnavalul animalelor de C.Saint-Saens, Maugli de A. Gradski etc.

In componenta colectivului sint mai mult de 60 de dansatori , absolventi a diveritor scoli de balet din KIEV, MOSCOVA, SANT –PETERSBURG si alte orase. Prim solistii si solistii colectivului sunt artisti tineri, talentati, laureati ai concursurilor internationale.

Cumparati bilete de pe siteul eventim

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.