Home » Festivaluri

Ciuc Summer Fest 2010 – Pink Martini

21 April 2010 No Comment
Puteti sustine acest articol pe Google, click +1

Ciuc Summer Fest 2010
Stadionul Iolanda Balas Soter
16-17-18 Iulie 2010

17 Iulie – Pink Martini

Alaturi de Faithless si Gary Moore, cel de-al treilea nume confirmat in cadrul Ciuc Summer Fest 2010 este Pink Martini, una dintre cele mai cunoscute trupe de jazz-lounge si fusion din intreaga lume, “micuta orchestra” urmand a sustine un concert pe scena festivalului in seara de 17 iulie. Ciuc Summer Fest 2010 va avea loc in zilele de 16, 17 si 18 iulie pe stadionul Iolanda Balas Soter din Bucuresti, si promite publicului roman o suita de show-uri live spectaculoase, intr-o adevarata atmosfera de festival.
pink martini
Nascuta in Portland, Oregon, in anul 1994, la initiativa lui Thomas Lauderdale, Pink Martini abordeaza in fiecare compozitie un melanj eclectic de ritmuri de latino, lounge, clasic sau jazz, muzica sa – catalogata nu de putine ori de critici drept “muzica vintage” – fiind descrisa chiar de Lauderdale ca “muzica lumii fara a fi world music, o combinatie de simfonie urbana cu ritmuri de carnaval cubanez/brazilian si Breakfast at Tiffany’s/Natiunile Unite”.

Formata initial pentru a canta la deschiderea evenimentelor politice din orasul natal Portland, orchestra Pink Martini si-a facut debutul pe continentul european cativa ani mai tarziu, in cadrul Festivalului de Film de la Cannes. Primul album al trupei, “Sympathique”, a fost lansat in 1997 in cadrul propriei case de discuri si s-a vandut in toata lumea in peste 1,3 milioane de exemplare. Au urmat alte trei materiale de studio, “Hang on Little Tomato” (2004), “Hey Eugene!” (2007), si cel mai recent album, “Splendor in the Grass”, precum si un DVD, “Discover the World: Live in Concert”, lansat in 2009, material ce contine filmarea integrala a trei concerte sustinute de Pink Martini la Arlene Scnitzer Concert Hall, impreuna cu Orchestra Simfonica din Oregon. Numeroase piese semnate Pink Martini au fost incluse si pe coloanele sonore ale mai multor creatii cinematografice, printre care “In the Cut”, “Nurse Betty”, “Josie and the Pussycats”, “Tortilla Soup”, “Shanghai Kiss” sau “Mr. and Mrs. Smith”.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.